Čo k tomuto receptu dodať,len dobrú chuť..:)
Suroviny
múka hladká 500 g
extra panenský olivový olej 90 ml
teplé suché biele víno 200 ml
soľ 2 lyžičky
Plnka
udusený špenát 350 g
syr ricotta 350 g
vajce 1 ks
strúhaný Parmezán 100 g
soľ, korenie,
strúhanka
Postup
Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, dobre ho vypracujte. Cesto prikryte fóliou alebo utierkou, pokiaľ si spravíte plnku.
Uduste si špenát, až kým sa z neho neodparí voda. Zamiešajte syr“ Ricotta“. Pridajte vajce, potom nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie. Zmiešajte.
Rozdeľte cesto na dve časti. Pomocou valčeka vytvorte dva kruhy rovnakej veľkosti (napr. 30 cm). Prvý kruh cesta umiestnite na papier na pečenie.
Posypte ho strúhankou a uložte naň špenátovo-syrovú plnku do kruhu a do stredu. Zakryjte ho druhým kruhom cesta. Navlhčíte konce a pomocou vidličky ich spojíte. Umiestnite hrnček alebo malú misku do stredu špenátovej torty. Ostrým nožom narežete plátky (3 cm) od okraja pohára po koniec a každý plátok pretočíte o 90°.
Pečiete 30 minút v predhriatej rúre na 180°C do zlatista.
Zdroj:http://piekarniknaemigracji.blogspot.nl/2013/06/rustykalny-torcik-ze-szpinakiem.html