Pizza je skutočne jednoduchá na prípravu, lacná a zároveň veľmi chutná.
Suroviny
Cesto na pizzu
hladká múka 600 g
prášok do pečiva 1 ks
soľ 1 čl
olej 4 PL
mlieko 3 dcl
rasca 3 PL
voda podľa potreby
Pizza
tvrdý syr 6 plátkov
pečené zemiaky v šupke nakrájané asi na 1 cm /kocky/ 2 hrnčeky
olivový olej 2 PL
korenie na pizzu podľa potreby
anglická slaninka-nakrájaná na plátky asi 8 plátkov
strúhaný syr 15-20 dkg
nakrájaná zelená fazuľka 1/4 šálky
smotana podľa potreby
Postup
Cesto na pizzu:
všetky suroviny spoločne premiešame.
Hlavne na nijakú z nich nezabudnite. Cesto musí byť vláčne a nemôže sa lepiť.
Keď je cesto spracované, položíme hona dosku a rozvaľkáme na veľkosť plechu.
Pred tým, než pizzu dáme na plech, potrieme ho zľahka olejom.
Na upečenú vychladnutú pizzu si poukladáme plátky syra.
V stredne veľkej mise zmiešajte zemiaky, olivový olej,soľ a pizzové korenie. Na vrch poukladáme plátky slaninky a poszpeme strúhaným syrom.
Pečieme 13-16 minút alebo kým kôra je dozlatista upečená.
Posypeme cibuľou.
Podávame s kyslou smotanou.
Dobrú chuť!