Neviete čo upiecť? Vyskúšajte krtkovu tortu na plecu a budete si prsty oblizovať!
Suroviny
320 g hladkej múky
180g práškového cukru
3 vajcia
3 PL kakaa
2dl oleja
2dlml mlieka
1 prášok do pečiva
Suroviny krém:
250 ml mlieka
3 PL cukru
1,5 balíčka vanilkového pudingu
Suroviny stracciatelový krém:
2 kyslé smotany
250 g jemného tvarohu
1 šľahačka
1 vanikový cukor
100g čokolády na varenie
banány
Postup
Pripravíme si cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, a postupne pridávame olej a vlažné mlieko. Múku, prášok do pečiva a kaka zmiešame osobitne v miske a pridávame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme na 160 stupňov 25 – 30 minút.
Pripravíme si krém. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh a kyslé smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Do krému zašľaháme vychladnutý puding, nastrúhanú čokoládu na varenie a nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku.
Upečené vychladnuté cesto ošúpeme na vrchu a trošku vydlabeme, pozor, nie až na dno. Do vydlabanej časti poukladáme banány, natrieme na ne stracciatelový krém a posypeme vydlabaným cestom.