Pripraviť špagety je veľmi jednoduché. Pripraviť ku ním tu najlepšiu omáčku je veruže tiež jednoduché 🙂
Suroviny
Na prípravu našej chutnej a rýchlej večere budeme potrebovať:
- 500 gramov špagiet,
- 200 gramov kyslej smotany,
- 200 gramov syra,
- 250 mililitrov kuracieho vývaru,
- tri polievkové lyžice olivového oleja,
- tri strúčiky cesnaku,
- korenie a bylinky podľa chuti (soľ, korenie, muškátový oriešok, bazalka, tymián a podobne).
Postup
Najprv dáme variť približne jeden liter vody na špagety. Než sa voda začne variť, pridáme soľ a následne vložíme špagety a za občasného miešania varíme po dobu uvedenú na obale, väčšinou približne osem až desať minút. Po uplynutí požadovanej doby uvarené špagety scedíme, ale nevyleje vodu celú. Naopak si v hrnci necháme približne sto mililitrov vody zo špagiet, tu totiž využijeme na prípravu skvelej omáčky.
V medziobdobí, teda keď sa špagety varia, si pripravíme panvicu a nalejeme do nej dve polievkové lyžice olivového oleja a zľahka na tomto oleji opražíme najemno nakrájané strúčiky cesnaku. Stačí naozaj len zľahka po dobu jednej minúty. Následne do panvice opatrne prilejeme polovicu vody zo špagiet, v ktorej sme ešte predtým rozmiešali kyslú smotanu a zároveň sme do nej pridali trošku muškátového orieška. Všetko dobre premiešame.
Ďalším krokom je pridanie hrnčeka kuracieho vývaru a zvyšnej vody, v ktorej sme varili špagety. Všetko spolu opäť dôkladne premiešame a necháme chvíľku povariť. Na záver do zmesi pridáme uvarené špagety, zamiešame a môžeme podávať. Na tanieri potom len už dozdobíme syrom, ktorý sme si v medziobdobí nahrubo nastrúhala, a bylinkami podľa chuti.