Vynikajúce paradajkové jednohubky ako stvorené na príjemný večer s priateľmi pri vínku. Jednoduché na prípravu, ale neskutočne dobré. Jeden plech Vám stačiť určite nebude.
Suroviny
3 šálky paradajkového pretlaku
1 sladká cibuľa
2 lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1 balíček lístkového cesta
hobliny parmezánu
Postup
Predhrejte si rúru na 200 stupňov. Zmiešajte paradajkový pretlak, nakrájanú cibuľu, olej, rozmarín, soľ a korenie. Pečte 25 až 30 minút, alebo kým cibuľa nezmäkne. Vyberte z rúry.
Medzitým na ľahko pomúčenom povrchu rozviňte lístkové cesto. Pečenú zmes natrieme na cesto, zrolujeme a nakájame na koliečka, ktoré poukladáme na plech.
Pečieme po dobu 15 až 20 minút, alebo kým saokraje nafúknu a majú zlatohnedá farbu.
Dozdobíme hoblinkami a podávame.
/bhg.com/recipe/appetizers-snacks/sweet-onion-tomato-tartlets/