Ešte ste neochutnali quinou? Zázračnú, zdravú potravinu? Na čo ešte čakáte? Tento recept je jednoduchý, veľmi chutný a určite quinou budete pridávať častejšie do svojich jedálničkov.
Suroviny
1 čajová lyžička rastlinného oleja
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
3/4 šálky quinoa
1 1/2 šálky zeleninového vývaru
1 lyžička mletej rasce
1/4 lyžičky kajenského korenia
soľ
mleté čierne korenie
1 šálka mrazenej kukurice
2 plechovky čiernej fazule
1/2 šálky nasekaných čerstvých lístkov koriandra
Postup
Pridajte olej do hrnca a na miernom ohni speňte cibuľu a cesnak, kým sú ľahko opečené, asi 10 minút.
Pridajte do cibule quinou, zalejte vývarom a zakryte.
Ochutíme rascou, kajenským korením, soľou a čiernym korením. Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a poduste, kým nezmäkne quinoa a vývar sa vyparí, zhruba 20 minút.
Vmiešajte mrazenú kukuricu do hrnca a naďalej varte, približne 5 minút. Zmes zmiešajte s čiernou fazuľou a koriandrom.