Premýšľate čo na obed či večeru? Nechcete si dať mäso? Tak poďme na to. Tieto haluštičky si zamilujete a budete ich robiť aj v piatok či sviatok.
Suroviny
špenát mrazený 400 g
múka hrubá 350 g
múka hladká 350 g
vajcia 2 ks
cesnak 2 strúčiky
voda 150 ml
soľ
Nivová omáčka
smotana na šľahanie 250-300 ml
syr Niva 200-250 g
syr Bambino/ v črievku/ 1-2 ks
Postup
Halušky
V mise si spolu zmiešame špenát, múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody, Scedíme ich a jemne prepláchneme.
Nivová omáčka
Do kastrólika nalejeme smotanu,pridáme rozdrobenú nivu,syr Banbino a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne.
Na tanier naložíme halušky a zalejeme ich omáčkou. Môžeme prizdobiť strúhanym syrom
foodspotting.com/reviews/1301384