Predjedlá, Recepty, Rôzne

Šampiňóny plnené klobásou a ricottou

Plnené huby sú perfektné  predjedlá na večierku.Tento recept sa ľahko pripraví a  výhoda  je tá .že si ho môžete pripraviť   deň predtým a spraviť 30 minút pred tým ako hostia prídu.

Suroviny

šampiňony 20 rovnakých kusov
olivový olej 2 – 3 PL
šalotka 1 ks
cesnak 1 strúčik
biele víno 1/4 šálky
klobása 300 g
Soľ
čerstvé mleté ​​čierne korenie
chilli korenie
ricotta

Postup

Šampiňony umyjeme, osušíme, oddelíme stonky od hlavičiek, posekáme.
Na miernom ohni, na panvici zohrejeme 1 PL oleja, pridáme šalotku a cesnak.
Opražíme tak 2 minúty. Pridáme nasekané stonky šampónov a orestujeme ďalšie 2 minúty.
Teraz pridáme víno a necháme povariť.
Pridáme pokrájanú klobásu.
Dusíme ju potiaľ, kým nevznikne zmes podobná mletému hovädziemu mäsu. Dochutíme soľou a korením.
Vmiešame chilli korenie a ricottu.
Orestujeme klobásu a ricottou, Keď je to hotové, odstavíme zmes necháme vychladnúť.
Predhrejeme rúru.
Na pekáčik dáme 1-2 polievkové lyžice olivového oleja, šampiňonové hlavičky zľahka posolíme, okoreníme, naplníme zmesou, ktorú sme si vopred pripravili.
Naplnené šampiňony poukladáme na plech,posypeme strúhaným parmezáom. Pečieme 25 minút, aby bol parmezán zlatohnedý. Necháme pred podávaním vychladnúť 5 minút.Môžme servírovať.
Dobrú chuť!

You Might Also Like