Recepty

Bábovka upečená rýchlejšie ako Pendolíno

Rýchly recept pre prípady, že k vám príde nečakaná návšteva

Suroviny

250 g masla
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
4 vajcia
4 PL kakaa
200 g cukru krupice
1 hrnček mlieka
Rumová poleva
100 g práškového cukru
rum a citrónová šťava

Postup

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme mlieko, cukor, kakao a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom necháme vychladnúť.
Do vychladnutej hmoty vmiešame celé vajcia a múku spolu s práškom do pečiva.

Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180 °C.
Hotovú bábovku môžeme pocukriť práškovým cukrom, alebo po vychladnutí polejeme rumovou polevou, ktorú pripravíme zmiešaním cukru, rumu a citrónovej šťavy.

You Might Also Like