Hlavné jedlá

Fučka – varená zemiaková kaša

Sú tisíce receptov na zemiakovú kašu. Originál Fučka musí odfukovať 🙂

Suroviny

1 kg zemiakov,
4-5 PL múka hrubá,
2 -3 ks väčšej cibule podľa chuti,
1/2 kávovej lyžičky soľ,
1 a 1/2 dcl masť (olej),
môže byť aj kúštik slaninky

Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame, osolíme a dáme variť.
Cibuľu dáme opražiť na oleji alebo masti.

Zemiaky po uvarení scedíme, odložíme vodu nabok,roztlačíme, dolejeme trocha vody, ktorú sme zliali.

Privedieme k varu, pridáme hrubú múku a privedieme k varu za stáleho miešania.

Kaša si odfukuje a preto má názov fučka..:)
Na vrch kaše dáme osmaženú cibuľu, poprípade môžeme aj slaninku.

You Might Also Like