Inšpirácie, Koláče

Tak týchto ježkov si môžete natrieť maslom a nikto sa nebude sťažovať

Trocha papračky ,ale stojí to za to. Postup je jednoduchý a nemusíte mať ani umelecké cítenie. Proste sa podaria.

Suroviny

Cesto:
polohrubá múka 4 1/2 hrnčeka
vlažné mlieko 2 hrnčeky
olej 1/2 hrnčeka
kocka droždia
soľ 1ČL
cukor kr. 1ČL
hrozienka na oči
Plnka:
džem / lekvár alebo podľa svojej chuti

Postup

Do pekárničky dáme najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobíme jamku, dáme cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme,vykrojíme kolieska a doprostred dáme ľubovoľný lekvár alebo ľubovoľnú plnku.

Plnku zabalíme a cesto vyformujeme podľa obrázka.Zlepené cesto bude dolu.

Z dvoch kúskov cesta spravíme nohy a umiestnime ich ako je na obrázku.

Pomocou noža, narežeme pazúriky na nohách.

Pomocou nožníc urobíme pichliače.

..a už len šup do rúry…pečieme pri 180-200 stupňov,doba pečenia závisí od rúry,ktorú si už každá gazdinka pozná a vie ustrážiť.

Zdroj/liveinternet.ru/

You Might Also Like