Inšpirácie, Recepty, Slané koláče

Rýchle bryndzové tyčinky od Martinky Rosinovej

Všetci vedia že bryndza je najlepšia májová. Ale aj z aprílovej urobíte chutné bryndzové tyčinky.

Suroviny

250 g hl. múky,
250 g bryndze,
250 g masla,
1 KL soli,
1 vajíčko + 1 vajíčko na potretie,
na posypanie:
kto má ako rád – hrubozrnná soľ,
pizza korenie,
rasca,
sezamové semienka

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto. Toto si rozvaľkáme na pomúčenej doske, a radielkom vykrajujeme tyčinky. Každú tyčinku potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou alebo podľa svoje chuti.

Pečie sa pri 180 stupňoch približne 15 minút.

You Might Also Like