Hlavné jedlá, Recepty

Dankina bravčová roláda s mletým mäsom

Poriadne jedlo pre poriadných hladošov. Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.

Suroviny

1,5 kg bravčové krkovička,
500 g ochutenej zmesi mletého mäsa (mala som taký ten mrazený „Buřtík“ bravčového s hovädzím),
150 g anglickej slaniny na plátky,
4 vajcia,
1 lyžica masti,
soľ, korenie, mletá sladká paprika, mletá rasca, sušený cesnak,
1 lyžica oleja.

Postup

Z mäsa som si postupným narezávaním vytvorila veľký plát, ten som naklepala, posypala soľou, korením, cesnakom, paprikou a rascou, pokvapkala olejom a votrela túto koreniacu zmes do mäsa z oboch strán, naukladala som plátky anglickej slaniny, na to som rozotrela rozmrazenú mäsovú fašírku a navrch položila vaječnú omeletu (smažíme na masti a nechávam ešte mierne nedopečenú, osolíme a okoreníme). Potom som všetko zarolovala, zafixovala niekoľkokrát dookola špagátikom a piekla asi 45 minút prikryté v pekáči na 180 stupňov, potom som odklopila veko a nechala ešte mierne zvrchu sfarbiť.

Autorka receptu: Danulka Vašíčková

You Might Also Like