Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty, Rôzne

Báječná torta na popoludnie z lieskových orechov

Popoludnie si môžete spríjemniť týmto báječným dezertom. Príjemná chuť kyslej smotany v čokoládovej poleve sa príjemne spojí s lieskovcami. Budete príjemne prekvapení.

Suroviny

Korpus
1 šálka hladkej múky
1/2 šálky jemne mletých lieskových orieškov
1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
2 vajcia
1/2 šálky extra panenský olivový olej alebo kokosový olej
1/2 šálky cukor
1/2 lyžička vanilkový extrakt
1/4 šálky čerstvej pomarančovej šťavy
nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Poleva
čokoláda na varenie alebo podľa chuti
3/4 šálky kyslá smotana
1 lyžica javorový sirup

Postup

Vymiešajte dohromady múku, orechy, prášok do pečiva a soľ. Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia. Pridajte olivový olej a kryštálový cukor a miešajte, kým sa nerozpustí cukor. Vmiešajte vanilku, pomarančovú kôru a pomarančový džús. Nalejte cesto do pripravenej nádoby.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C, kým koláč nie je korpus zlatohnedý, 25 až 30 minút. Po ochladnutí korpus vyberte, otočte a nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým pripravíme polevu. Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte kyslú smotane s javorovým sirupom. Nechajte vychladnúť a šup na chvílu do chladničky na 10 minút. Po zhustutí ju natrite na tortu.

/lovecommacake.com/blog/2016/11/12/hazelnut-cake-with-chocolate-sour-cream-frosting

 

You Might Also Like