Ja som sa teda zamilovala a aj deti si nevedia vynachváliť. Kvasnice patria medzi probiotiká. Teda živé mikrorganizmy, ktoré majú toho na svedomí veľmi veľa dobrého v ľudskom tele. Počas prípravy sa ich síce veľa stratí, ale výživné látky ostávajú…
Suroviny
olivový olej 2 kl
cibuľa 1 ks
droždie 1 ks
maslo 50 g
vajcia 3 ks
soľ
mleté čierne korenie
horčica 1 kl
Postup
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku.
Pridáme rozdrobené droždie a pražíme kým nestratí typický drožďový zápach. Začne sa pripekať a pripomínať mäso. Pridáme 2 vajcia a dopražíme dohusta.
Do vychladnutej zmesy zamiešame maslo, soľ, korenie, natvrdo uvarené vajíčko a horčicu.
Nátierku dobre premiešame a necháme v chladničke odležať 20 minút.