Recepty

Babičkin domáci knedlík z domácej pekárne

Príprava perfektnej domácej knedle nie je iba v surovinách. Veľmi dôležitý je postup. V prípade že využijete na miesenie pekárničku – uľahčíte si tú najťažšiu časť – miesenie.

Suroviny

500 g polohrubej muky
300 ml vlažného mlieka
1 vajíčko
1 PL oleja olivový
1 čajová lyžička soli
1 PL kryštalového cukru
1 sušené droždie
1/2 vanilky

Postup

Do pekárničky si dáme všetky tekuté ingrediencie, na vrch suché, do jedného roška pekárničky soľ a do druhého roha droždie a zapneme program CESTO.

Keď je hotové rozdelím ho na 2 časti a vytvarujem 1 knedlík a nechám 10 minút kysnúť a potom dám nad paru na 15 minút, vytvarujem druhy knedlík a keď zložím dole prvý, dám hneď druhy nad paru. Hotový knedlík hneď potieram olivovým olejom, aby neboli suché z vrchu.

You Might Also Like