Šaláty

Šalát z kyslej kapusty

V chladničke som mala ešte sáčok kyslej kvasenej kapusty a zrovna som natrafila na recept, kde sa táto pochúťka dá využiť vo forme šalátu, ktorý je vhodný buď ako príloha k mäsu, alebo len tak samotný na raňajky či ľahkú večeru. Skúsite si ho pripraviť doma aj vy?

Suroviny

kyslá kapusta – 500 gramov,
biely jogurt – 1 kelímok,
kyslá smotana – 1 kelímok,
horčica – 3 PL,
hydinová saláma – 250-300 gramov,
jarná cibuľka – 2-3 ks alebo 1/2 klasickej cibule,
majonéza – 1/2 menšieho pohárika,
kukurica – 1 menšia konzerva,
eidam alebo iný tvrdý syr – 200 gramov

Postup

Pripravíme si hlbšiu misu. Kvasenú kapustu nakrájame na menšie pásiky a vložíme do misky. Pridáme k nej kyslú smotanu, biely jogurt, horčicu a majonézu.

Ďalej pridáme odkvapkanú kukuricu z konzervy. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a hydinovú salámu nakrájame na väčšie kocky. Pridáme do misky.

Na záver už len pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku (ja som ju nakrájala celú, aj so zelenou časťou – cíbikmi), dochutíme soľou a mletým čiernym korením a všetky suroviny dôkladne premiešame.

Šalát je vynikajúci dobre vychladený a hodí sa či už k mäsu (nepamätám sa presne, ale tuším sme si k nemu robili kuracie prsia na prírodno na grilovacej panvici) alebo len tak samotný na raňajky, olovrant, či ľahkú večeru.

Recept od: Simonka Trenčanská
veselapanvicka.sk/

You Might Also Like