Kefír je „elixír mladosti a zdravia.“ Je bohatý na minerály, vitamíny, proteíny, baktérie a kvasinky je to veľmi prospešné probiotikum pre telo.
Probiotický kefír posilňuje črevnú flóru a zlepšuje proces trávenia, ktorý zbavuje nadúvanie a zápchu.
Kefír sa tiež používa k regulácii hladiny cholesterolu, znižuje ekzém a posilňuje imunitný systém. Má protirakovinové účinky, pomáha telu bojovať proti rozvoju nádorových buniek.
Pohánková múka má pozoruhodné liečivé vlastnosti: posilňuje telo, omladzuje cievy, znižuje únavu, zlepšuje krvný obeh v rukách a nohách.
Je tiež veľmi dobrá na pamäť a koncentráciu, znižuje krvný tlak, pomáha pri liečbe arteriosklerózy a lieči zápchu.
Kombinácia týchto dvoch zložiek, ktorá násobí ich účinnosť podporuje obranyschopnosť organizmu a obnovuje rovnováhu tela.
V skutočnosti, znižuje hladinu krvného cukru v krvi, čistí črevá a cievy, stabilizuje metabolizmus a funkcie pankreasu a zvyšuje hladinu hemoglobínu v krvi.
Suroviny
1 lyžica pohánkovej múky
180 ml kefíru
trochu medu (podľa chuti)
1 lyžička ľanového semienka
Postup
Zmiešame 180 ml kefíru a 1 veľkú lyžicu pohánkovej múky a čajovú lyžičku ľanových semienok. Dáme na noc do chladničky. Ak máme radi sladké,môžeme pridať trocha medu. Pred podávaním premiešame a užijeme pred raňajkami a tri hodiny po konzumácii sa zdržíme jedla. Tento postup opakujeme po dobu 14 dní každých šesť mesiacov.
Tí, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi, mali by obmedziť spotrebu kefíru , pre jeho vysoký obsah vitamínu K, ktorý podporuje krvnú zrážanlivosť. Zdroj/santeplusmag.com Foto/raananadiet.com