Višne vedia prekvapiť. Ich chuť je zaujímavá. Jemná kyslosť s nádychom leta pohladká Vaše zmysly.
Suroviny
250 ml šľahačkovej smotany,
1 balíček vanilkového cukru,
1 PL kryš. cukru,
5 vajec,
pár kvapiek citrónovej šťavy,
5 PL práškového cukru,
3 PL polohrubej múky,
1 PL kakaa,
štipka soli,
250 g ricotty,
2PL práškového cukru,
50 ml vaječného koňaku,
višňový džem,
100 g vykôstkovaných višní
Postup
V hrnčeku povaríme šľahačku s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
Necháme vychladnúť a dáme do chladničky na 12 hodín.
Z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte šľaháme.
Potom vmiešame žĺtky, múku rozmiešanú s kakaom a soľou.
Cesto vylejeme na plech, rozotrieme ho a upečieme na papieri.
Upečené cesto aj s papierom vyklopíme na vlhkú kuchynskú utierku a zvinieme do rolády.
Ricottu vymiešame s práškovým cukrom a vajcovým koňakom.
Uvarenú a vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do ricotty.
Piškótu rozbalíme, natrieme plnkou, cez stred dáme pásik višňového džemu zmiešaného s višňami. Piškótu zvinieme do rolády a potrieme zvyšnou plnkou.
Necháme stuhnúť a potom nakrájame.