Inšpirácie, Slané koláče

Slané slniečko

Krásne a chutné. Ako pochutina na každú príležitosť. Naozaj jednoduchá príprava a chuť, ktorá očarí.

Suroviny

Cesto
300 g múky
200 ml mlieka izbová teplota
15 g čerstvého droždia
1 lyžička kyslej smotany
2 štipky soli
4 lyžice olivového oleja
Plnka
25 g slaninky, jemne nakrájanej
1-2 zelenej cibule (najemno nakrájanej )
2 vrchovaté lyžice kyslej smotany
syr strúhaný
1 lyžička horčice
soľ, korenie,
muškátový oriešok čerstvo nastrúhaný
Na potretie
rozšľahané vajíčko
slnečnicové alebo iné semienka

Postup

Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. Rozdrobíme čerstvé droždie do múky, pridáme kyslú smotanu a pridáme mlieko izbovej teploty. Cesto spracujeme. Necháme ho oddýchnuť asi 20-25 minút a pridáme olivový olej a miesime znovu po dobu 5 minút. Nechajte prikryté s utierkou odpočívať na pol hodiny, alebo kým sa zdvihne.
Medzitým zmiešame v miske kyslú smotanu, slaninku n adrobno nakrájanú, zelená cibuľa, syr, horčicu a korenie. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každý vyvaľkáme do kruhu (priemer 25cm). Predhrejte rúru na 200 ° C.
Na plech s papierom na pečenie , vložíme prvý kruh naň dáme pripravenú plnku a na vrch dáme druhý kruh cesta. Dobre kraje popritláčame. Pohár dáme do stredu kruhov, pritlačíme. Cesto od pohára ku krajom narežeme ostrým nožom ,dĺžka paprskov by mala byť asi 5- 6 cm,tie potom pretočíme ako je na obr. Malo by vám vyjsť 24 paprskov.
Pohár vyberieme,potrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme semienkami a šup s ním do predohriatej rúry. Pečieme asi tak 20-25 minút na 180 -200 stupňoch,záleží od vašej rúry.
/atdownunder.com/

You Might Also Like