Za malú chvíľu si pripravíte krásne a šťavnaté mäsko. Pre deti vynechajte feferonku a doplňte kečup.
Suroviny
400 g kuracích pŕs,
olej,
soľ, mleté čierne korenie,
12 tenkých plátkov údeného mäsa,
12 tenkých plátkov anglickej slaninky,
ocot,
1 feferónka.
Zelenina na grilovanie:
4 rajčiaky,
4 cibule,
2 baklažány,
1/2 hrnčeka oleja,
2 PL octu,
2 PL vody,
2 strúčiky cesnaku.
Postup
Mäso nakrájame na 12 plátkov, potrieme olejom, posolíme, okoreníme. Každý plátok zabalíme do slaniny a prichytíme špáradlom.
Závitky napichneme na kovový ražeň a za častého potierania olejom ugrilujeme domäkka. Do misky dáme 50 ml oleja, 3 lyžice octu, soľ, korenie, feferónku nakrájanú na rezančeky a rozšľaháme. Omáčku podávame k mäsu spolu s grilovanou zeleninou.
Rajčiaky a očistenú cibuľu narežeme do kríža. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky. V miske rozmiešame marinádu z oleja, octu, vody, pretlačeného cesnaku, potrieme ňou plátky baklažánu a necháme ich 30 minút marinovať.
Všetku zeleninu dáme na gril, potrieme marinádou a ugrilujeme.