Štrúdľa je naozaj výborná a cesto zvládne fakt aj začiatočník ;-)). Vrelo odporúčam.
Suroviny
múka hladká 500 g
mlieko 250 ml
maslo 100 g
žĺtky 2 ks
droždie 1 kocka
soľ 1 čl
cukor kr. 80 g
Postup
Toto cesto je skvelé a rýchle dobre sa s ním pracuje – naviac sa dá vyvaľkať na tenučko – tak ako máte radi.
Ja cesto miešam v pekárničke ale nie je podmienka .
Na spodok si dám vlažné-skôr teplé mliečko, roztopené maslo,droždie a žĺtka potom sypké prísady ktoré dáme na tekuté: múka, cukor, soľ a vymiešame necháme kysnúť.
– rozdelím na 2časti ak chcete menšie štrúdle, kľudne aj 3-4ks a naplníme podľa chuti
– na plech dám papier na pečenie, štrúdle a prikryjem utierkou a nechám ešte podkysnúť cca 30-40min(aj keď nedáte nič sa nestane
– tesne pred pečením potieram roztopeným maslom ale nutné je potrieť aj tesne pred dopečením a samozrejme ihneď po vytiahnutí z rúry(keď nepotriete nič sa nestane.
– pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C cca 20-50min záleží akú máte rúru -prvých 15min. ja neotváram – aby cesto nespľaslo. Plnku podľa seba ja som dávala tvaroch, cukor, a ríbezle a druhú jablko ,čokoláda,škoricový cukor .