Jemná a šťavnatá štrudľa. Kto by odolal. S týmto receptom si vystačíte s praktickými odmerkami – polievkovými lyžicami. 🙂
Suroviny
Hladká múka 11 PL
práškový cukor 2 PL
bravč.masť 2 ½ PL
mlieko alebo kefír 1 dcl
prášok do pečiva ½ balíčka
žĺtky 2 ks
štipka soli
Jablká 2 väčšie
orechy 2PL
sušené hrozienka 1PL
Postup
Zo všetkých surovín spracujeme cesto, necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.
Cesto musí byť vláčne a dobre sa s ním pracovať. Nesmie sa trhať.
Vyvaľkáme 2 obdĺžniky, ktoré naplníme strúhanými jablkami so škoricou, hrozienkami a orechami
Záviny preložíme na plech.
Poprepichujeme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme 25 – 30 minút pri 170 °C
/Andrea Rozkošová/