Recepty

Pravé zavárané lečo

Zavárané Lečo vhodné na prípravu aj v zime

SUROVINY

6kg papriky
7kg rajčín
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker

POSTUP

papriku očistíme a nakrájame na kúsky.
rajčiny obaríme vrelou vodou. Šúpeme a nakrájame na kúsky, potom rukami riadne rozmačkáme.
nakrájanú papriku a rajčiny dáme do velkého hrnca a na miernom ohni varíme cca 40min. Treba občas pomiešať aby sa nám zospodu nepripálilo. Uvarené je vtedy ak je paprika už na 3/4 mäkká. Ja zvyknem do uvareného zamiešať prípravok Dr.Oetker pomôcka na konzervovanie aby nám náhodou neskyslo.

Sterilizujeme ešte 15min. a máme zavarené. Vyšlo mi 15 fliaš 0,7l a 8 fliaš 0.33l.
do tohto receptu nejde ani cibuľa ani soľ a olej, takže sa dá použiť na prípravu rôznych jedál. Do gulášu, k mäsu alebo ho len udusím klobáskou, a pochutinami.

You Might Also Like