Pripravte sa na estetický a gurmánsky zážitok
Suroviny
základné cesto na čokoládové muffiny
bielky 3 ks
cukor krupica 165 g
soľ štipka
maslo 230 g
potravinárske farbivo
polystyrénová guľa
Postup
Cesto rozdeľte do formy na minimuffiny a upečte podľa základného receptu. Dobu pečenia prispôsobte veľkosti muffin.
Pripravte si vodný kúpeľ: menšia hrniec naplňte vodou a na neho postavte žiaruvzdornou misu, vody vlejte len toľko, aby sa nedotýkala dna misy. Do misy dajte bielky, cukor a soľ. Hrniec is misou postavte na platňu na strednej plameň a za stáleho miešania nechajte v bielkoch rozpustiť cukor (najlepšie to zistíte, keď si trochu zmesi pošúchate medzi prstami, nesmiete cítiť žiadne hrudky). Ohrievanie vo vodnom kúpeli trvá len pár minút, bielky nesmú prejsť varom!
Misu zložte z vodného kúpeľa a bielky vyšľahajte do pevného snehu. Potom do nich vmiešajte po častiach maslo (miešate ak v robote, vymeňte metličku za miešací nástavec, ak máte ručný mixér, vymeňte šľahacie metličky za hnetacie). Neľakajte sa, ak bude krém riedky alebo vyzerať, ako by bol zrazený, miešajte ďalej, až kým sa všetko pekne nespojí. Hotový krém presuňte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte na minimuffiny.
Dvojfarebného efektu docielite tak, že hotový krém rozdelíte na dva diely. Jeden ponechajte biely, do druhého vmiešajte kvapku (ak používate gélové farby, tak naozaj len malinkú kvapku) farby. Obaja krémy dajte do jedného cukrárskeho vrecka (po jednej strane nanášajte biely, po druhej ružový). Na cukrársky sáčok pripevnite cukrársku špičku (trezírovací špička na kvetinky, 2D, Wilton, . Krém nanášajte v špirále od stredu smerom ku kraju.
Na sladkú kyticu potrebujete okrem ozdobených Cupcake pekný kvetináč, polystyrénovou guľu a špajle. Špajle nalámte na menšie kúsky, zapichnite do polystyrénu a potom na ňu napichnite ozdobené Cupcake. Začnite ich upevňovať odhora.
Zdroj:http://www.apetitonline.cz/recept/sladka-kytice-cupcaku