Obsahuje všetko. Bielkoviny, cukry aj vitamíny. K jedlu je najlepší pohár bieleho suchého vína, alebo pohár minerálky bohatej na prírodné minerály.
Suroviny
Čínska kapusta 1/2 hlávky
veľká mrkva 1ks
pór 1 ks
citrónová šťava podľa chuti
soľ
cukor kryštálový podľa chuti
chudé mäso 300 g
olivový olej 1PL
sójová omáčka 1 PL
bylinky na ochutenie alebo korenie na mäso
maslo 1 plátok
Postup
Mäsko si nakrájame na drobné kúsku a vložíme do nádoby. Posypeme ho soľou, korením, sójovou omáčkou a olivovým olejom. Pridáme nasekanú polovicu póru a dobre premiešame. Nemá to byť mastné!!!! Nádobu uzavrieme a necháme odpočinúť v chlade 1/2 hodinky.
Mäsko prudko opekáme na rozohriatej panvici. Pred dokončením pridáme plátok masla a odstavíme.
Do nádoby si dáme nakrájanú čínsku kapustu s pórom. Pridáme soľ a cukor a dobre premiešame. Počkáme kým sa cukor rozpustí a potom pridáme pór a na tenké rezance nastrúhanú mrkvu. Prilejeme šťavu z citróna a necháme postáť.
Stačí už len uložiť na tanier a papať.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=831&order=1 Slávka K. (slavenka) ID 760