Tento recept je bezlepkový, bez laktózy a bez obsahu rafinovaného cukru. Príprava je trošku zdĺhavejšia ale výsledný efekt rozhodne stojí za vyskúšanie.
Suroviny
Čo potrebujeme na základ:
ďatle 1 hrnček
mandle 1/2 hrnčeka
kokosový olej 1 lyžička
Čo budeme potrebovať na
ďatle 1 hrnček
kokosový olej 1/2 šálky
Tahini Dark / sezamové „maslo“ tmavé v BIO kvalite z nelúpaného sezamu. Bez soli a cukru; bez lepku, bez mlieka, bez pšenice, vhodný aj pre vegánov. Vhodná na priamu konzumáciu, do nátierok a rôznych jedál…/ 1 ½ lyžice
javorový sirup ¼ – ½ hrnčeka
surové kešu oriešky /necháme namočené jednu hodinu vo vode a potom opláchneme 1 hrnček
voda 1/3 hrnčeka
Čo budeme potrebovať na čokoládovú polevu:
kokosový olej ¼ hrnčeka
javorový sirup ¼ hrnčeka
kakao ¼ hrnčeka
Postup
V kuchynskom robote rozmixujeme spolu ďatle, mandle a kokosový olej, až sa vytvorí jemná hmota. Zmes nalejeme na plech na ktorom je papier na pečenie. Uhladíme a zatlačíme hmotu, aby sa vytvoril základ dezertu. Plech umiestníme do mrazničky.
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes.
Ak je potrebné, pridáme ešte trošku vody. Vytvorenú karamelovú náplň nalejeme na základ a dáme späť do mrazničky.
Všetky ingrediencie vložíme do menšieho kastrólika a na miernom ohni za stáleho miešania chvíľu varíme, kým sa zložky prepoja a vytvorí sa čokoládová poleva. Nalejeme čokoládu na stuhnutý karamel. Dáme späť do mrazničky na 1 hodinu, stuhnuté vyberieme a nakrájame na rezy.
Zdroj: organicsisters.com.au