Nie je to len kuracia roláda, je to najchutnejšia kuracia roláda.
A ešte aká šťavnatá…môžeme ju podávať teplú i za studena…
Suroviny
Na omeletu
3 vajcia,
100 g akéhokoľvek tvrdého syra,
100 smotany,
1 lyžica krupica,
Na náplň
300-350 gramov mletého kuracieho mäsa,
2 veľké cibule,
soľ, korenie
Postup
Vajcia, smotanu, nastrúhaný syr, krupicu dáme do misy a vymiešame do hladka.
Nakrájanú cibuľu orestujeme a pridáme do rozmixovaného kuracieho mäsa. Osolíme,okoreníme. Dobre premiešame.
Na plech položíme papier na pečenie, ktorý vymastíme. Vylejeme pripravené cesto na omeletu. Dáme piecť do predohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatohneda. Po upečení stiahneme z omelety papier.
Plnku z kuracieho mäsa natrieme na omeletu. Zvinieme ako roládu a dáme piecť v alobale. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi tak 40 minút.
Nechá sa vychladnúť v alobale, takže všetka šťava,ostane v roláde.