Zemiakové placky sa dajú robiť na takmer akýkoľvek spôsob. Na sladko i na slano. S múkou aj bez múky. Hlavné je že všetky chutia báječne.
Suroviny
1 kg zemiakov,
150 ml mlieka
200 g hladkej múky
3 vajcia,
asi tak 2-3 PL strúhanky
1/2 cibule
6 strúčikov cesnaku,
majorán,
soľ,
mleté čierne korenie,
rasca,
olej/masť
Postup
Očistené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle . Vodu zlejeme, pridáme mlieko, vajcia, nastrúhaný cesnak, cibuľu, soľ, majorán, korenie, rascu, múku a strúhanku a všetko rozmiešame na redšie cesto.
Na rozohriatu panvicu dáme olej alebo masť a pečieme placky z jednej aj druhej strany do zlatista. Môžeme podávať s kyslou zemiakovou polievkou. Dobrú chuť!