Jednoduché, ale výborné jedlo dodá aj sacharidy aj bielkoviny. A k tomu aj v príjemnom šate.
Suroviny
zemiaky 4 -5 ks
múka polohrubá 1-2 PL
mleté mäso miešané 300 g
cibuľa 1 ks
uvarená ryža 2 PL
vajcia /1-do kaše a 1 do mäsa/2 ks
strúhaný syr 100 g
soľ, korenie
petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Zemiaky uvaríme,scedíme a pomixujeme na kašu,pridáme maslo, rozšľahané vajce, polovicu syra a múku.
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do sklovita. Zmiešame mleté mäso s cibuľou, ryžu, bylinky, korenie a vajce.
Formy na košíky vymastíme olejom. Ruky si namočíme do studenej vody a jemne porozťahujeme zemiakovú kašu, do tvaru košíkov. Do nej dáme lyžicu mletého mäsa, posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri 190 ° C 35 – 40 min. Dobrú chuť!
/refanparfum.ru/rubric/2067576/page45.html