Recepty

Ugrilovaný figový chlieb zo špaldovej múky

Príprava :230°C – 30 minút zakrytý + 15 minút odkrytý…
Na cesto potrebujeme :
500g špaldovej múky/ pšenično ražnej
1 kocku droždia
200 ml vlažnej vody
Olivový olej
Soľ
Slnečnicové ,ľanové, sezamové semiačka

Big Green Egg si vyhrejete na 230°C, na keramickú podložku položte nádobu na vodu a na nerezový rošt uložte kameň na pečenie.
Cesto zo špaldovej (pšenično-ražnej múky) si riadne vymieste z múky, droždia, vlažnej vody, olivového oleja. Do cesta ďalej pridáme soľ, slnečnicové, ľanové a sezamové semiačka.

Necháme cca 45 – 60 minút vykysnúť a následne vložte do vyhriateho zeleného vajíčka.

Chlebík prekryjeme miskou z alobalu, do nádoby nalejeme cca 2-3 dcl. vody a necháme zakryté piecť pri 230°C – 30 minút.
Potom alobalovú misku vyberte a pečte ešte 15 minút do chrumkava…

You Might Also Like