Niečo pre labužníkov. Jahňacinka má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.
Na tanieri mäsko s kosťou ,bude šťavnatejšie a výraznejšie…
Suroviny
Jahňacie kotletky 1 kg
paradajka-väčšia 1 ks
cibuľa 1 ks
zelené olivy 100 g
cesnak 3-4 strúčiky
olivový olej 3 PL
čerstvé čili 1/2 ks
štipka morskej soli
korenie podľa chuti
Postup
Cesnak ošúpeme a popučíme v mažiari alebo pretlačíme cez cesnakový lis. Cibuľu olúpeme a nasekáme nahrubo. Predhrejeme panvicu dáme 2 lyžice olivového oleja a osmažíme cibuľu.
Očistenú sladkú papriku nakrájame na malé kúsky. Z chilli papriky odstránime semienka a nakrájame ju nadrobno Paradajku nakrájame na kocky.
Odkôstkované olivy roztlačíme s plochou stranou noža. Petržlen jemne nasekáme.
Do pripravenej panvice s usmaženou cibuľou pridáme papriku, paradajku, papriku, olivy, dve tretiny petržlenu.
Osolíme a dusíme na miernom ohni 10 minút.
Predhrejeme panvicu v zostávajúcom olivovom oleji a orestujeme rezne po dobu 3 minúty z každej strany dozlatista.
Servírujeme,dáme mäsko,na vrch zeleninu a posypeme zvyšným petržlenom a podávame.
Zdroj/http://7days.ru/lifestyle/Julia Vysotsky