Určite poznáte ten pocit, keď ste po večeri, ale chcelo by to ešte takzvanú bodku na záver. Namiesto toho, aby ste siahli po čipsoch, alebo slaných orieškoch urobte si túto jednoduchú a rýchlu chuťovku s kozím syrom. Je to určite nielen zdravšia ale aj chutnejšou alternatíva.
Servírovať môžeme teplé ale výborne chutia aj studené . Ak práve nie ste v útočnej fáze chudnutia môžete si dopriať aj celozrnnú bagetku .
Suroviny
cuketa 2 ks
syr Lučina 120 g
kozí syr 50 g
žĺtok 1 ks
čierne olivy 50 g
strúčik cesnaku 1 ks
soľ
bagetka celozrnná
Postup
Cuketu umyjeme a škrabkou na zemiaky z nej pripravíme tenké plátky. V miske spolu zmiešame syr lučina, kozí syr, žĺtok , nadrobno nakrájané olivy, soľ a cesnak.
Takto pripravenú plnku natrieme na každý plátok cukety a stočíme do rolky. Poukladáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť pod gril cca na 20 minút.
Zdroj:http://varenypeceny.markiza.sk/receptar/ Júlia Rašlová, chudnem-rozumne