Recepty

Žihľavový špenát

Táto jarná bylinka je neobyčajne prospešná pre naše zdravie. V žihľave nájdeme vitamín C, ale aj A a B, minerály a železo. Dá sa z nej urobiť chutný čaj, ale slúži aj ako prísada do jedál. Je veľmi podobná špenátu. Po tepelnom spracovaní prestáva pŕhliť.

Suroviny

700 gramov mladej žihľavy
1 stredne veľkú cibuľu
2 polievkové lyžice hladkej múky
2 polievkové lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
smotanu na šľahanie
soľ, čierne korenie

Postup

Žihľavu umyjeme a necháme ju chvíľu povariť vo vriacej vode. Zlejeme vodu a na rozpálenom oleji opražíme cibuľku. Zasypeme múkou a pripravíme zápražku. Potom pridáme žihľavu a necháme chvíľu povariť.

Nakoniec na zjemnenie vlejeme smotanu alebo mlieko a ochutíme cesnakom, čiernym korením a soľou. Podávame s varenými zemiakmi

You Might Also Like