Skvelý cheesecake ktorý chutí plne po banánoch a jemne po čučoriadkach. Vaša rodina si ho zamiluje
Suroviny
50 g masla
1 lyžička javorového sirupu
75g ovsené vločky najemno rozdrvené
40 g mletých mandlí
2 banány
2 x 250 g ricotty
150 g prírodného bio jogurtu
4 veľké vajcia,
2 lyžice javorového sirupu
javorový sirup
2 lyžičky vanilkového extraktu
140 g čučoriedok
Postup
Vyhrejte teplovzdušnú rúru na 180C /
Rozpustíme maslo a sirup v panvici, potom primiešame ovsené vločky a mandle, až kým nebude dobre premiešaná hmota. Pevne stlačte do základne plechu – kruhovej formy, aby ste vytvorili kompaktnú vrstvu, potom pečte 10 minút.
Vyberte z rúry a teplotu zvýšte na 220C
Na náplň, rozmiešajte banány vo veľkej miske. Pridajte ricottu, jogurt, vajcia, sirup, vanilku a mandle premiešajte jemne vareškou, až kým sa všetko dokonal nepremieša. Nalejte na základňu z upečeného cesta, rozsypte čučoriedky a pečte po dobu 10 minút, potom stiahnite rúru na spodný ohrev dole na 110C / 90C ventilátor / a pečieme 30-35 minút. Počas jemného pretrepávania formy by sa mal trochu kývať uprostred. Vypnite rúru a nechajte cheesecake vovnútri, aby sa ochladil a došiel. Usmievajte sa pred podávaním. :)))) /takto/
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/baked-almond-banana-blueberry-cheesecake