Dezerty

Acido rezy

Báječné nadýchané rezy ktoré si zamilujete

Suroviny:

3 vajcia
150 g kryštálu
1 vanilkový cukor
60 ml oleja
60 ml horúcej vody
180 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
1 lyžica cukru (práškového do snehu)
Plnka
1 ochutené acidofilné mlieko (ja som mala višňové) 980 ml
1 smotana na šľahanie (200 g)
2  pudingy bez varenia Olé
práškový cukor podľa chuti (ja som dala 4 lyžice).

Postup

Vaječné žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej peny, pridať vodu, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.
Pečieme asi 20 minút na 160 stupňov a potom nechať vychladnúť.
Potrieť pikantným džemom (u nás je domáci čiernorýbezlový).
Potom dať plnku a navrch ozdobiť šľahačkou.
Plnka: V míske zmiešať mlieko, smotanu a cukor. Pomaly prisypávajte puding, a vyšľahať do hladka.
Hotové dáme stuhnúť do chladničky.

/Danulka Vašíčková/

You Might Also Like