Týmto dezertom ľahko vyplníte váš čas po obede do olovrantu. Pripravíte si baječný dezert na ktorom si pochutnáte.
Suroviny
Cesto:
1 pohár mletého maku,
6 bielkov,
6 žĺtka,
1 pohár práškového cukru,
1 pohár polohrubej muky,
1 Palmarin,
1 a1/2 KL prášok do pečiva
Plnka
7 dlc. Mlieka,
2 vanilkové pudingy,
100 g kryš. cukru,
350 g Hera,
vanilkový struk
Postup
Mak zomelieme, zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a rozpusteným Palmarínom. Potom primiešame žĺtka.
Z bielkov urobíme tuhý sneh a k nemu pridáme pripravenú zmes z maku.
Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme. Pláty pečieme 25 min. pri 200 °C. Upečené cesto pokvapkáme citrónom.
Pripravíme si plnku.
Z mlieka, vanilkového prášku a cukru uvaríme tuhý puding. Necháme vychladnúť. Rozmiešame Heru, pridáme puding a nakoniec vnútro vanilkového struku.
Potrieme plnkou, ktorú si tiež rozdelíme na 2 časti. Ozdobíme podľa fantázie.
/Valika Hotáryová/