Suroviny
4 ks vajíčka,
200 g práš. cukor,
200 g polohrubá múka,
1 dcl. olej
1 dcl. voda,
1 ks práš. do pečiva
Krém
1 l. mlieko ,
4 ks zlatý klas ,
300 g kryšt. cukor ,
500 ml. kyslá smot. (ja som dala Pilos z Lidl)
1 veľká konzerva broskyňový kompot.
3 ks šľahačka v práš.
450 ml. mlieka ,
na ozdobu čokoláda
Postup
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.
Žltky vyšľahám s cukrom do penista postupne pridávam vodu a olej. Striedavo ručne primiešavam sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do peč.
Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečiem pri teplote 175 stup. cca 10 min.
Vychladnutý krém vyšľahám na vysokých otáčkach. Pridám kyslú smotanu a pri nízkych otáčkach šľahám kým sa obe hmoty nespoja.
Krém natriem na vychladnutý korpus a poukladám naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
Vyšľahám šľahačku natriem na krém a posypem postrúhanou čokoládou.