Slané koláče

Krumplovnik od Martinky Rosinovej

Dobrota od našich starých materí, ktorú nám poslala Martinka Rosinová.

Suroviny

0,5 l mlieka,
500 h hl.múka,
500 g poloh.múka,
2-3 vajcia,
100 ml oleja,
1 1/2 kocky droždie.

Plnka
-zemiaková kaša, kľudne čo nám ostane po obede,
slanina,
cibuľka,
bryndza

Postup

Vymiesime cesto zo všetkých ingrediencií.Dáme vykysnúť.
Po vykysnuti rozdelime na 3 bochníky.
Jeden bochník dáme na vymastený plech a poroztláčame ho rukami.

Slaninku si osmažime s cibuľkou, kľudne sa môže meniť nemusí byť slaninka,ale môže byť aj sucha saláma.
Ako kto má rád.

Cibuľku so slaninkou primiešame k zemiakovej kaši a primiešame a bryndzu.

Skúšala som aj bez a tiež je to dobré.

Plnku dáme na polku cesta a druhou polkou preložíme.

Popotierame výpekom zo slaninky.

Pečie sa asi 30 minút na 200 stupňov.

Dobrú chuť!

You Might Also Like