Čučoriedky majú veľa antioxidantov a navyše sú báječné. Doprajte si zdravý dezert.
Suroviny
Cesto
200 g polohrubá múka
1 čl prášok do pečiva kypriaci
100 g (+na vymastenie formy)maslo zmäknuté
50 g cukor hnedý
1 ks vajce
Plnka
z 1/2 ks šťava citrónová
250 g mascarpone
1 ks vajce
40 g cukor hnedý
1 bal.cukor vanilkový
300 g alebo mrazené čučoriedky čerstvé
Postup
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme“ . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy)
Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať. Upiekla Anna Jiříkovská podľa http://varecha.pravda.sk/recepty/cucoriedkovy-kolac-s-mascarpone/48994-recept.html Ďakujeme