Recepty

Lahodná zaváraná kapusta s červenou repou

Suroviny

1,5 kg kapusta biela hlávková
0,5 kg repa červená
300 g cibuľa
0,5 l voda
2 dcl ocot
2 čl soľ
200 g cukor kryštálový

Postup

Uvarím červenú repu, asi 3ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg.

Z vody, octu, cukru a soli – uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule.

Repu nastrúhať na väčšom strúhadle. Kapustu na pásiky, aj cibuľu – toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev.
Zdroj: varecha.sk

You Might Also Like