Vlašský či parížsky, tieto šaláty sú stále veľmi obľúbene. Ponúkam vám náš recept na náš „vlašák“.
Suroviny
5 väčších uvarených zemiakov
200 g jemnej salámy
1 pohár sterilizovanej zeleniny (mrkva a hrášok)
sterilizované uhorky
majonéza
soľ, korenie
2 PL kečupu
1 PL plnotučnej horčice
2 PL oleja
1 PL octu
1 PL worchesterovej omáčky
1 PL kryštálového cukru
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worchesterovú omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme. Zálievku necháme vychladnúť. Na pásiky nakrájame salámu, na kocky sterilizované uhorky (množstvo podľa chuti), mrkvu a zemiaky. Všetky vysypeme do väčšej misy, pridáme hrášok, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. Hotové necháme odležať v chladničke a podávame.