Krémový dezert zaujme jednoduchosťou prípravy. Jemná ľahkosť citronovej plnky je rafinovane spojená s plnosťou pomarančovej chute. Proste paráda. Tento recept sa bude dediť.
Suroviny
čajové korpusy 2 ks
vajcia 2x 5 ks
práškový cukor 2 x80g
hrubá múka 2 x130g
štipka soli
Pomarančová náplň:
pomarančová šťava alebo džús 800 ml
pudingové prášky 2 ks
kryštálový cukor 4 PL
vanilkový cukor 1 ks
maslo 100 g
Citrónová náplň
smotana na šlahanie 600 ml
stužovač do šľahačky 3 ks
šťava z 1 citróna
vanilkový cukor
Postup
Vaječné žĺtky vyšľahajte vždy s polovicou cukru z jednej dávky (t. j. 40 g) do hustej peny.
Bielka ušľahať dotuha sa štipkou soli a druhou polovicou cukru (opäť 40 g).
Do žĺtkovej zmesi vmiešať múku a sneh z bielkov, natrieť na plech s papierom na pečenie a piecť cca 15 minút na 200 stupňov.
Mierne vychladnuté preklopiť na tácku a stiahnuť papier. Takto upiecť aj druhý korpus a nechať vychladnúť.
Toto uvarte ako puding.
800 ml pomarančovej šťavy alebo džúsu, 2 balíčky pudingového prášku, 4 lyžice kryštálu, 1 vanilkový cukor.
Do horúceho pudingu vmiešajte 100 g masla.
Vyšlahajte 600 ml smotany na šľahanie, 3 stužovače do šľahačky, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor a dajte vychladiť.
Náplne dajte do dvoch zdobiacih vreciek s guľatým nadstavcom a na korpus striedavo striekajte pásy.
Zakryte druhým plátom a opäť nastriekajte pásiky.
Hotové nechať dôkladne vychladit.
Plech nízky 38 x25cm.
/www.facebook.com/danula.vasickova