Na tomto baječnom koláčiku si rýchlo vypestujete víkendovú závislosť. 🙂
Suroviny
Cesto:
300 g polohrubej múky
120 g tuku
2 žĺtky
1 čl prášku do pečiva
80 g cukru
0,125 l mlieka
Plnka:
700 g tvarohu
200 g práš.cukru
2 vajcia
citrónová kôra
vanilka
hrozienka
Piškótové cesto:
3 vajcia
3 PL polohrubej múky
3 PL cukru
Postup
Cesto vypracujeme na doske.Tuk rozdrobíme do múky,pridáme cukor,žĺtky,kypriaci prášok do pečiva a mlieko,vypracujeme cesto a rozvaľkáme na plát,ktorý upečieme na vymastenom plechu do svetloružova. Keď koláč vychladne,rozotrieme naň plnku z tvarohu vymiešaného so všetkými prísadami.
Pripravíme si piškótové cesto – do tuhého snehu zašľaháme cukor a zľahka vmiešame žĺtky a múku. Natrieme na tvarohové cesto a koláč upečieme vo vyhriatej rúre,aby sa cesto nevysušilo. Na chvíľu zapneme horné intenzívnejšie pečenie. V lete môžeme na tvarohovú plnku poukladať aj vykôstkované ovocie-čerešne alebo višne.