Krásne a chutné tekvicové placičky. Jemné jednohubky s príjemnou chuťou. Ďakujeme tomisuccess9 za tento recept.
Suroviny
Placičky:
100 g Tekvica
80 g Múka hladká
5 g Cukor
5 g soľ, čierne korenie mleté
100 ml Smotana 33%
1 ks Vajce
2 g Chilli
0,01 dcl Sójová omáčka
0,01 dcl Worch. omáčka
olej
Losos Marináda:
Soľ
citrón
rozmarín
tymián
Pena:
70 g Smotanová nátierka obyč.
20 g Pažítka
5 g Soľ morská
5 g čierne korenie mleté, čerstvé-mlynček
2 g Paprika
1 ks citrónová
Losos:
150 g losos
Postup prípravy
Tekvicu olúpeme a nastrúhame na tenko. Pridáme vajce korenie, múku, sojovku a worchester, chilli. Smotanu pridávajte postupne – podla hustoty, ako keby ste robili zemiakové placky. Je možné, že sa Vám budu jemne pripekať, ale to nevadí majú byť chrumkavejšie. Múky môžte dať menej, aby Vám skôr vynikla chuť tekvice.
Lososa marinujte aspoň 24 hod pred. Na ďalší deň nakrájajte na tenučké pásiky a zrolujete ich do tvaru lievika , alebo resp. podľa Vašej fantázie. V prípade, že nechce sa Vám ,, babrať“ s marinádou, viem, že sa dá kúpiť aj losos hotový. Ešte pre lepšiu chuť Vám odporúčam kúpiť si údeného lososa.
Penu si pripravíte z nátierky ktorú si vložíte do nádoby v ktorej bude možné miešať ingrediencie. Pridáte, pažítku, korenie, nastrúhate trošku citrónovej kôry, a pridáte na záver štipku sladkej papriky. Všetko zmiešate a môžte servírovať.
Predjedlo by sa malo podávať studené. Placičky robte maličké o priemere cca 5-6 cm okrúhleho tvaru. Aký styling zvolíte nechám na Vás. Vrátim sa k servírovaniu. Placičky na spodok, penu pekne dajte to nejakého obalu alebo formy ako keby ste robili tortu. Naneste jemnou vrstvou na placičky a na vrch dajte lososa. Ako dekoráciu môžte použiť kľudne ešte zvyšnú pažítku. Dobrú chuť.