Ostali Vám tvrdé rožky a nemáte sliepky? Spravte si slivkové guľky podľa pani Kristíny. Jednoduché a rýchle dobroty.
Suroviny
Staršie rožky,
voda,
hrubá múka,
slivky,
vanilkový cukor,
škorica,
orechy,
práškový cukor,
maslo
Postup
Staršie, alebo aj suché rožky zalejeme vodou.
Keď sú úplne nasiaknuté, tak ich vymačkáme z prebytočnej vody.
Pridávame hrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto podobnej konzistencie ako keď si robíme zemiakové.
Rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky na ktoré položíme slivku /prípadne polovičku slivky, alebo iné ovocie/, posypeme vanilkovým cukrom, škoricou a zabalíme do tvaru guľky.
Tieto varíme vo väčšom množstve vody cca 7 minút podľa ich veľkosti.
Vyberieme do misky, na horúce prihodíme maslo na pomastenie a posypeme mletými orechami zmiešanými s práškovým cukrom.
/Kristinka Halašková/