Krásny dezert ktorý chutí všetkým. Pri jeho príprave sa zabavíte a zrelaxujete pri papaní.
Suroviny
Cesto:
5 vajec
250 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
1 bal vanilkový cukor
1,5 dcl oleja
2 dcl mlieka
1 val. kypriaci prášok
3 PL kakaa
Malinová plnka
cca 800 g česrvých malím, alebo 2 bal. mrazených
10 PL kryštálového cukru
2 bal Zlatý klas al. 80 g maizena
350 ml vody
Tvarohová plnka
500 g jemného tvarohu
500 ml. pochúťková kyslá smotana
2 bal. vanilkový cukor
50 g práškový cukor
5 g želatína + 2 PL vody na rozpustenie /nemusí byť/
100 g čokoláda na posypanie
Postup
Žitka s cukrom si vymiešame do peny. Postupne počas miešania pridávame mlieko a olej. V miske si zmiešame múku kakao a práčok do pečiva , pridáme do cesta a nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame.
Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu pri teplote cca 170 stupňov. Kým sa nám pečie piškóta, uvaríme si malinovú plnku. Maliny, cukor a časť vody si dáme variť na šporák. Vo zvyšnej vode si rozmiešame dva Zlaté klasy . Maliny miešame opatrne, aby sme ich úplne nerozbili, keď nám začnú vrieť, prilejeme Zlatý klas a uvaríme hustý puding.
Po vybratí piškóty z rúry, hneď na horúci koláč nalejeme uvarený puding a necháme vychladnúť. Tvaroh, kyslú smotanu a cukre si vymiešame /môžeme pridať aj želatínu podľa návodu na sáčku, ale nie je to až také nutné/ a navrstvíme na studený koláč, ktorý je potrebné nechať uležať a postáť v chlade do druhého dňa. Na druhý deň, koláč posypeme strúhanou čokoládou a režeme mokrým zúbkovaným nožom. Dobrú chuť !!!
/facebook.com/pecenevarenesivou/