Výborná chuť čokoládového dezertu dokonca s čokoládovou náplňou pre maškrtné jazýčky. Doba prípravy je len pol hodiny.
Suroviny
Čokoláda s hmotnosťou 100 až 120 gramov s obsahom kakaa 70%,
50 gramov smotany na šľahanie,
2 vajcia,
50 gramov masla,
50 gramov cukru,
trochu múky (20-30 g)
Postup
Než začnete s prípravou, zapnite rúru na 180 ° C. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke rozmiešajte čokoládu s maslom. Vajcia a cukor vymiešajte do peny. Za stáleho miešania pridávajte múku a smotanu. Nakoniec zmiešajte spolu obidve zmesi a vymiešajte do krásnej lesklej hmoty.
Ďalej formu, namažte olejom a posypte hrubou múkou. Cesto vlejte do formy a dajte piecť asi tak 10-15 minút. Uistite sa, že vonkajšie okraje sú upečené a držia tvar. Ak je tak, koláč vyberte, vnútro by malo ostať v kvapalnom stave.