Jednoduchá ovocná torta. Okolo rúry veruže nepôjdete. Čím dlhšie v tej chladničke vydrží, tým bude lepšia.
Suroviny
6 ks pochúťková smotana kyslá 250 ml kelímok
6 ks vanilkový cukor
cca 240 g okrúhle piškóty
2 malé plechovky sterilizované mandarínky
1 plechovka sterilizované jahody
Postup
Na dno tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót do roviny a naukladáme na nich jednu polovicu zmiešaného a odkvapkaného ovocia. V miske si rozmiešame vždy dve smotany s dvomi vanilkovými cukrami, zalejeme prvú vrstvu. a takto pokračujeme /zase piškóty, ovocie a dve smotany, ukončíme to piškótami a dvomi smotanami.
Necháme to prikryté potr. fóliou cez noc stuhnúť a pred podávaním môžeme posypať kakaom, alebo ozdobiť sľahačkou alebo strúhanou čokoládou. Jednu z tých smotanových vrstiev si môžeme ochutiť a zafarbiť kakaom. Dobrú chuť !!!
recept od: Iva Vargová
/facebook.com/pecenevarenesivou/