Koláčiky-srdiečka môžeme piecť na Valentína, MDD a nielen vtedy. Lásku treba prejavovať každý deň a dobrý koláčik vždy poteší…
Suroviny
Lístkové cesto1 bal.
čerešne alebo môže byť aj iné ovocie
ricotta syr
práškový cukor na posypanie
olej
Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme a povykrajujeme srdiečka pomocou formičky.
Čerešne pokrájame na kúsky.
Srdiečka naplníme syrom ricotta a pokrájanými čerešňami a prikryjeme druhým srdiečkom.Kraje popritláčame vidličkou.Srdiečka dáme na plech vyložený papierom a pomastíme vrch olejom.
Pečieme po dobu asi 15 minút, alebo kým sú srdiečka neni upečené do zlatohneda. Doba pečenia bude do značnej miery závisieť na hrúbke cesta a rúry. Len treba pozorne sledovať. Po upečení a vychladnutí, posypeme práškovým cukrom a servírujeme.
/cakestudent.com/